Beste reistijd en weer Hurghada

Een strandvakantie in Egypte is bijna het hele jaar mogelijk vanwege de hoge temperaturen. De beste reistijd in Hurghada is tussen april en juni en tussen september en februari. Vakantiegangers verwachten tijdens deze periodes warm, zonnig weer, maar de temperaturen zijn niet ondraaglijk warm. De watertemperaturen in Hurghada tot 29 ° C creëren echt zwemplezier en zijn ook de ideale omstandigheden om te gaan duiken.

Uitzicht vanuit hotel premier le reve
hotel-premier-le-reve-uitzicht

In de maanden juli en augustus wordt het soms onaangenaam warm en het is het absolute hoogseizoen in de hotels en op de stranden. Natuurlijk is dit reisseizoen ook zonder aarzeling mogelijk, vooral als je geen last hebt van hoge temperaturen of als gezin afhankelijk bent van de zomervakantie. Dit is echter niet de beste reistijd in de regio vanwege de warmte en de drukte.

Lees ook: top 15 resorts van Hurghada + tips

Top 5 - meest populaire resorts

Wij hebben de top 5 meest populaire resorts van Hurghada geselecteerd. Resorts die jaarlijks door duizenden Nederlanders en Belgen worden bezocht, minimaal met het cijfer 8 beoordeeld worden en daarmee goed tot uitstekend aangeschreven worden.

De drukste en minst drukke maanden

De drukste maand qua toerisme in Hurghada is juli, gevolgd door januari en maart. Prijzen voor hotels en vluchten zijn het duurst tijdens deze maanden, hoewel je flink kunt besparen wanneer je op tijd boekt. In november wordt Hurghada over het algemeen het minst bezocht door toeristen, het is de rustigste maand van het jaar. De tarieven voor vluchten en hotels dalen in november aanzienlijk, het is de goedkoopste maand van het jaar. De stranden zijn nu merkbaar leger en vooral koppels genieten van de ontspannen sfeer op de Rode Zee.

Beste reistijd Hurghada wintermaanden

Weer Hurghada november

De gemiddelde temperatuur in november in Hurghada is 27°C en ‘s avonds koelt het af tot gemiddeld 18°C. Naast deze temperaturen is ook de temperatuur van het water erg aangenaam. Een hotel met verwarmde zwembaden is niet noodzakelijk maar kan uiteraard altijd voor gekozen worden.

Weer Hurghada december

Het weer in december in Hurghada is voor veel toeristen een reden om de kerstvakantie door te brengen aan de Rode Zee. De temperatuur in december is gemiddeld 26°C en in de avond koelt het af tot gemiddeld 17°C. Ook de watertemperatuur in Hurghada is dan zeer aangenaam.

Weer Hurghada januari

Een bezoek aan Hurghada in januari De koelste maand van het jaar is januari met een gemiddeld dagelijks maximum van 22°C en een gemiddeld dieptepunt van 12°C in de avond. Omdat de temperatuur in januari wat lager ligt hebben veel hotels en resorts verwarmde zwembaden. Bekijk hieronder het populairste hotel van Hurghada met een verwarmd zwembad:

Wat is het aanbod in Hurghada per reisaanbieder?

In het onderstaande overzicht zie je het reisaanbod per aantal personen van de beste reisaanbieders naar Hurghada. Klik op het aantal personen dat mee op vakantie gaat naar Hurghada en zie direct het aanbod!

Weer Hurghada februari

Veel toeristen boeken een vakantie naar Hurghada in de maand februari omdat dit één van de beste maanden is om Hurghada te bezoeken qua temperatuur & prijzen. De temperatuur in februari is gemiddeld 25°C en in de avond koelt het af tot gemiddeld 15°C. Het weer in Hurghada in februari is eigenlijk perfect te noemen; niet te warm en zeker niet te koud!

Weer Hurghada maart

Gemiddeld is het maximaal 25 ° in maart in Hurghada en minimaal rond de 18 ° graden. De zee temperatuur ligt rond de 24 ° graden. In maart valt er gemiddeld 1 dag neerslag en voor de rest van de maand is het er droog. In maart kun je er fantastisch wandelingen maken of een excursie boeken zonder de hele dag te zweten.

Klimaat

In Hurghada heerst een subtropisch woestijnklimaat, dat zich uit in zeer hete en droge zomermaanden. In de warmste zomermaanden juli en augustus stijgen de temperaturen tot een gemiddelde van 35 ° C in de schaduw, pieken boven 40 ° C zijn niet ongewoon. In de regel valt er in deze periode helemaal geen neerslag.

Typisch voor een woestijnklimaat zijn de koele nachten, die 's avonds een aangename sfeer bieden. Nachttemperaturen kunnen in de zomermaanden dalen tot een milde 20 ° C, wat vrij verfrissend is in vergelijking met dagtemperaturen. De overgangsmaanden april, mei, oktober en november bieden gematigde temperaturen tussen 24 ° C en 26 ° C.

De paar wintermaanden zijn relatief mild en ook droog. In de winter wordt Hurghada een beetje koeler en de temperaturen dalen tot ongeveer 20 ° C gedurende de dag en ongeveer 9 ° C tot 11 ° C tijdens de nacht. Geïsoleerde neerslag treedt op in de maanden december tot maart. Dit zijn echter zeer korte, zeldzame buien, het statistisch vastgelegde maximum 0,31 per maand zou "zeldzame, geïsoleerde druppeltjes" worden genoemd.

Top 5 - best beoordeelde resorts

Hurghada heeft veel goede hotels en resorts langs de kustlijn. De meeste van deze accommodaties hebben een all-inclusive benadering en bieden gasten alleen voorzieningen zoals waterparken voor gezinnen of volwassenen als je op zoek bent naar ontspanning tijdens jouw vakantie. Bekijk het onderstaande overzicht met de best beoordeelde resorts in Hurghada.

Andere populaire artikelen: