Algemene informatie & veel gestelde vragen over Hurghada

Hurghada is een populaire vakantiebestemming, geschikt voor verschillende soorten vakanties voor alle leeftijden. Op onze website hebben we de populairste soorten vakanties van Hurghada uitgewerkt zodat iedereen op de goede plek terecht komt en de vakantie van zijn leven heeft. In dit artikel lees je de belangrijkste reisinformatie voor een vakantie in Hurghada

Wat zijn de best beoordeelde resorts?

Wat zijn de goedkoopste reisaanbieders per aantal personen?

Wanneer je van plan bent om een vakantie te boeken naar Hurghada, dan wil je natuurlijk voorkomen dat je te veel betaald. De prijs die je betaald hangt af van verschillende factoren, zoals het hotel, de datum en natuurlijk het aantal personen.

Weet je al met hoeveel personen je op vakantie gaat? Klik dan op het onderstaande aantal en boek bij de goedkoopste reisaanbieder!

Wat is het aanbod in Hurghada per reisaanbieder?

In het onderstaande overzicht zie je het reisaanbod per aantal personen van de beste reisaanbieders naar Hurghada. Klik op het aantal personen dat mee op vakantie gaat en zie direct het aanbod!

Is Hurghada veilig?

Hurghada is een veilige vakantiebestemming in Egypte en wordt elk jaar door duizenden Nederlanders het gehele jaar bezocht. De resorts in Egypte en dus ook in Hurghada worden tegenwoordig erg goed beveiligd en dus kun je hoe dan ook met een gerust gevoel van je vakantie genieten.

Door het Ministerie van Buitenlandse Zaken is een positief reisadvies afgegeven voor Hurghada en ook voor andere populaire plaatsen zoals Aswan en Luxor. De risicogebieden van Egypte liggen ruim van deze plaatsen vandaan en daarom hoeft u zich absoluut geen zorgen te maken over uw eigen veiligheid.

Hoe is het klimaat in Hurghada?

In Hurghada is sprake van een woestijn klimaat, dat wil ze zeggen dat het er in de zomer erg heet kan zijn en in de winter is het er met een gemiddelde temperatuur van 22 graden goed te toeven. Vanwege het klimaat in Hurghada wordt deze badplaats het gehele jaar bezocht en ook in de winter kan het er nog erg toeristisch zijn.

Houdt er echter wel rekening mee dat het in de avond erg kan afkoelen dus vergeet niet warme kleding mee te nemen. Over een heel jaar valt er in Hurghada gemiddeld slechts 200 millimeter regen en dit is vergeleken met Nederland natuurlijk niets. De lucht boven Hurghada is over het algemeen de hele dag strak blauw en dit zorgt ervoor dat de kleur van de zee nog mooier is!

Wat is beste reistijd voor een vakantie in Hurghada?

Als het weer je eerste zorg is, dan is de beste tijd om Egypte te bezoeken tijdens het de herfst, winter of vroege lente (oktober tot april) van het noordelijk halfrond. De temperaturen zijn dan in Nederland gedaald en in Egypte is zijn de temperaturen erg aangenaam. In de maanden december en januari liggen de prijzen meestal hoger dan in de andere maanden van het jaar, puur omdat dit de drukste twee maanden van het jaar zijn.

In deze tijd van het jaar zijn accommodatie en rondleidingen door het hele land meestal duurder. In de zomermaanden is het erg warm in Egypte, reisaanbieders geven daarom reizigers hoge kortingen voor reizen in de zomer. Een vakantie in Hurghada kan ook in de zomer nog steeds aangenaam zijn vanwege de ligging aan de Rode Zee.

Wat zijn de beste resorts met waterparken?

Heb je een visum nodig voor Egypte?

In het geval dat je in 2020 op vakantie naar Egypte gaat, is het verplicht om over een visum te beschikken. Dat geldt voor alle reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Daarnaast moet er ook voor meereizende kinderen een visum voor Egypte worden aangevraagd. Bij aankomst in Egypte moet je paspoort nog minimaal 8 maanden geldig zijn om in Egypte te mogen verblijven.

Heb je vaccinaties nodig voor een bezoek aan Hurghada?

Wanneer je binnen 7 dagen nadat je in een gele koorts land bent geweest naar Egypte reist, is het verplicht om een gele koorts vaccinatie te krijgen. De gele koorts ziekte komt alleen voor in bepaalde landen in Afrika en Zuid-Amerika. Wanneer je vanuit Nederland naar Egypte reist is de gele koorts vaccinatie dus niet verplicht. De gele koorts ziekte komt niet voor in Egypte.

De gele koorts vaccinatie is de enigste vaccinatie die verplicht is. Verder worden er nog wel de volgende vaccinaties aangeraden:

  • Vaccinatie DPT (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Vaccinatie Hepatitis A (Geelzucht)

Voor meer informatie over vaccinaties verwijzen we je graag door naar de website van de GGD.

Kun je water drinken uit de kraan?

Niet overal ter wereld is het kraanwater van goede kwaliteit zoals in Nederland, in Egypte is hier in 2020 nog altijd geen sprake van. Wij raden daarom het af om kraanwater te drinken in Hurghada. Daarnaast is het verstandig om ook goed uit te kijken met ijsblokjes en producten die zijn gewassen met kraanwater zoals salades en groentes.

Wat is de valuta waarmee betaald wordt in Hurghada?

De valuta waarmee betaald wordt in Hurghada is de Egyptische pond. 100 Egyptische pond staat ongeveer gelijk aan €5,60.

Pinnen in Hurghada

Het kan zijn dat geldautomaten commissie rekenen bij het pinnen van geld, dit is echter niet nodig wanneer je de juiste handelingen verricht! Wanneer je de Engelse taal kiest bij het pinnen, klik dan nadat je op 'withdrawal' hebt geklikt op 'without conversion' (links onderin op het scherm). Wanneer je er voor kiest om 'with conversion' dan krijg je minder Egyptische pond terug dan je eigenlijk hoort te krijgen, omdat je dan commissie betaald aan de desbetreffende pinautomaat.

Wat is de taal die wordt gesproken in Hurghada?

In Egypte is Arabisch de officiële taal, daarnaast wordt er ook nog Egyptisch en Soedanees gesproken. Plaatsen waar het toeristisch is wordt er veel Engels en Frans gesproken.

Hoelang is het vliegen naar Hurghada?

Het is vanuit Amsterdam ongeveer 5 uur vliegen naar Hurghada. Het vliegveld ligt vlakbij de stad zelf en is met de taxi ongeveer 20 minuten rijden.

Hoe kom ik van het vliegveld naar mijn hotel?

Het vliegveld van Hurghada heeft een gunstige ligging en is slechts 12 kilometer verwijdert van de stad. Boek je een reis bij grote reisaanbieders zoals TUI, Corendon, Sunweb en de Vakantiediscounter dan is een shuttle transfer meestal hierbij inbegrepen. Wanneer dit niet het geval is kun je ook gemakkelijk een taxi boeken via de onderstaande link of een taxichauffeur op het vliegveld aanspreken.

Wat zijn de beste en meest populaire hotels van Hurghada?

Het is erg lastig om een keuze te maken welk hotel nou het beste bij je past. Wij hebben een  artikel geschreven waarmee we de top 15 populairste hotels en resorts van Hurghada op een rijtje hebben gezet. Lees het artikel of bekijk het onderstaande overzicht waar we een kleine selectie hier hebben gemaakt van populaire hotels in Hurghada. » Top 10 meest populaire hotels & resorts van Hurghada

Kun je uitgaan in Hurghada? 

Absoluut! Hurghada heeft een bruisend nachtleven met veel gezellige uitgaansgelegenheden verdeeld over de stad. Voor meer informatie over het uitgaansleven in Hurghada klik dan op de volgende link:  » Tips voor een vakantie in Hurghada

Wat zijn de beste adults only resorts?

Andere populaire artikelen: