Activiteiten & Excursies in Hurghada

Hurghada is een fantastische vakantiebestemming om zon, strand en cultuur te combineren. In Hurghada en in de omgeving is verrassend veel te doen zowel voor jong als oud,  maar wat zijn nou de leukste en populairste activiteiten en excursies? Dat en meer lees je in dit artikel!

Je kunt kiezen uit verschillende activiteiten en excursies zoals het bezoeken van de Vallei der Koningen in Luxor, de piramides in Gizeh, een boottocht naar de Giftun eilanden of verken het culturele Caïro. Ook zijn er natuurlijk avontuurlijke activiteiten zoals quad rijden in de woestijn, duiken bij oude scheepswrakken en zwemmen met dolfijnen. Een toffe activiteiten geeft je een herinnering voor de rest van je leven en op dat gebied heeft Hurghada voor iedereen wat te bieden!

Top 10 excursies en activiteiten van Hurghada

1. Dagtrip naar Vallei der Koningen in Luxor

Met een dagtrip van Hurghada naar de Vallei der Koningen ontdek je het echte Egypte met onder andere de graftombe van de beroemde farao Toetanchamon. De Vallei der Koningen is de begraafplaats van de farao's uit het oude Egypte en hoewel nog steeds veel graven niet ontdekt zijn, is het erg indrukwekkend om te zien.

De Vallei der koningen in Luxor
vallei-der-koningen-luxor

Je hebt de mogelijkheid om meerdere graftombes (tegen betaling) te bezoeken, voor de graftombe van Toetanchamon betaal je het meest en valt in onze ogen een beetje tegen in vergelijking tot de andere (goedkopere) graftombes. Een excursie is vanaf €70,- te boeken via Get Your Guide inclusief vervoer vanuit

2. Boottocht naar Giftun eilanden

Een boottocht naar de Giftun eilanden is een van Egypte’s meest geboekte excursies onder toeristen. De prachtige koraalriffen voor de kust, het turquoise blauwe water en de snorkelmogelijkheden maken de Giftun eilanden tot een waar paradijs. Vanuit Hurghada vertrekken er elke dag boten naar de Giftun eilanden.

De Giftun eilanden in Egypte
giftun-eilanden-egypte

Het water is ontzettend helder en daardoor zie je de vissen ook ‘boven’ water daadwerkelijk door het water flitsen. Ook worden er regelmatig dolfijnen gespot voor de kust van de Giftun eilanden, maar hier heb je helaas nooit zekerheid op. Een excursie naar de Giftun eilanden is al vanaf €20,- per persoon te boeken.

3. Snorkelen & Duiken

Hurghada heeft een aantal magische locaties onder water die je gezien moet hebben! Het mooiste is om te gaan duiken, maar omdat niet iedereen een duikbrevet heeft organiseren veel duikscholen ook snorkel excursies. Bij de meeste organisaties wordt je opgehaald bij het hotel en ga je met een boottocht de mooiste snorkel locaties van de Rode Zee ontdekken.

Duiken in Hurghada
duiken-hurghada-excursie-activiteit

Wel waarschuwen wij mensen dat het niet verstandig is om bij kleine lokale duikscholen een excursie te boeken omdat deze als niet veilig worden bestempeld. Het beste is om een excursie te boeken bij grote organisaties die aangesloten zijn bij Get Your Guide. Deze zijn beschikken over de juiste materialen, veel expertise en kunnen je veiligheid altijd garanderen.

4. Quad rijden in de woestijn

Met zoveel actie in het water, vergeten sommige reizigers dat er aan de kust een hele woestijn wereld te verkennen is. Eén van de meest populaire dingen om te doen in Hurghada is quadrijden, jeep-expedities en buggy reizen door de duinen naar het achterland van de zandduinen.

Quad rijden in Hurghada op excursie
quad-rijden-hurghada-excursies

Je hoeft niet ver van de badplaats af te reizen om de acaciabomen met wadi's (valleien) te ontdekken. Een populaire manier om dit achterland in de woestijn te ervaren, is tijdens de paar uur durende quad-safari in Hurghada, inclusief een pauze in een bedoeïenen dorp waar je kunt bijkomen met zwarte thee en een kamelenrit.

5. Excursie naar Caïro & Gizeh

Naast het bezoeken van de Vallei der Koningen in Luxor is het ook fantastisch om vanuit Hurghada een excursie te boeken naar het oude Caïro en de piramides van Gizeh. Hierbij kom je alles te weten over het leven van de farao’s in het Egyptisch museum en bewonder je de piramides en de Sfinx van Gizeh.

Bezoek de piramides bij Hurghada
piramide-egypte-excursie

De indrukwekkende bouwwerken zijn een must om te bezoeken wanneer je in Egypte bent, ook vanuit Hurghada kun je gemakkelijk een excursie boeken naar Caïro en Gizeh via het onderstaande aanbod. Je wordt bij het hotel opgehaald en aan het einde van de dag weer afgezet.

6. Zwemmen met dolfijnen

Hoewel veel organisaties beloven dat je met dolfijnen in Hurghada kunt zwemmen is dit meestal niet het geval. Vaak boek je een boottocht waarbij je ze alleen kunt spotten en ook dit is niet eens zeker. Wij raden daarom aan om één van de onderstaande excursies te boeken inclusief snorkeltocht voor het geval dat je géén dolfijnen ziet, heb je in ieder geval wel de prachtige onderwaterwereld gezien van Hurghada.

Met dolfijnen zwemmen in Hurghada
dolfijnen-zwemmen-hurghada

Daarnaast kun je ook de dolfijnenshow van Hurghada bezoeken waar je met dolfijnen mag zwemmen en mag aanraken. Je neemt eerst plaats op een tribune om naar de show te kijken en vervolgens heb je de mogelijkheid om met ze te zwemmen. Voor elke dierenliefhebber is dit een must en een fantastische ervaring!

7. Wandeltocht door Hurghada

Wandel met een gids door Hurghada tijdens een 3 uur durende wandeling door de stad. Tijdens de wandeling loop je door de oude wijk genaamd Dahar en zie je het leven van de lokale Egyptenaren. Overal zie je hier winkeltjes waar je leuke souvenirtjes kunt kopen zoals sieraden, lederwaren maar zijn er veel groente- en fruitkraampjes.

De markt in Hurghada
egypte-hurghada-markt

De markt in Dahar gaat rond 10 uur in de ochtend open en is vaak tot middernacht geopend. Het leven komt pas in de avond hier op gang en daardoor kan het behoorlijk druk zijn in Dahar. Verder verken je in deze wandeltocht door Hurghada verschillende wijken, moskeeën, de kerk en de sfeervolle haven van de stad.

8. Sindbad Onderzeeër

Wanneer je liever niet zelf in het water gaat is het ook mogelijk om alsnog het onderwaterleven van Hurghada te ontdekken door middel van de Sindbad onderzeeër.

Onderzeeer van het hotel sindbad in Hurghada
onderzeeer-hotel-sinbad-hurghada

Passagiers worden meegenomen naar een diepte van 22 meter onder water voor een kijkje in het overvloedige koraal- en vissen leven van de Rode Zee, allemaal zonder een voet in de zee te steken. De tocht duurt ongeveer een uur en hoewel de onderzeeër niet erg ver offshore gaat waar het betere koraal kan worden bekeken, biedt het voor niet-zwemmers de mogelijkheid om de onderwaterwereld van Hurghada te zien.

9. Aquarium Hurghada

Het aquarium in Hurghada is mooi opgezet en leuk om te bezoeken met kinderen. Het aquarium herbergt meer dan 1.200 dieren waaronder honderden vissen, schildpadden, haaien maar ook vogels. Ook is er een watertunnel waardoor je aan alle kanten vissen ziet zwemmen.

Het Aquarium in Hurghada
aquarium-hurghada-activiteit-vakantie

Op bepaalde plekken mag je zelf vissen voeren en zijn er verschillende tijdstippen wanneer de verzorgers de haaien voeren. Dit staat aangegeven bij de ingang van het aquarium en in het programmaboekje. Je wandelt ongeveer in 1,5 á 2 uur door het aquarium heen. Via de onderstaande link kun je rechtstreeks een ticket halen en sta je niet in de rij te wachten.

10. Mini Park Egypte (Makadi Bay)

Het Egypte Mini Park is vergelijkbaar met Madurodam in Den Haag en vooral voor families een stuk toegankelijker en kindvriendelijke dan lange en vermoeiende excursies naar bijvoorbeeld de Vallei der Koningen in Luxor.

Het minipark van Egypte vlakbij Hurghada
minipark-hurghada-egypte-vakantie-2

In het minipark zie je bekende Egyptische bouwwerken gelegen op ongeveer 25 minuten rijden van Hurghada. Heb je een kleiner budget en weinig tijd? Bezoek dan het Mini Park om toch nog wat van de cultuur van Egypte te zien! Via onderstaande link kun je een excursie boeken inclusief vervoer.

Top 5 - best beoordeelde resorts in Hurghada

Andere populaire artikelen: